Trainingen

Weerbaarheidstraining
Zou jij graag sterker in je schoenen willen staan? Je eigen grenzen meer kunnen aanvoelen en aangeven? Daar kan een weerbaarheidstraining bij helpen.

De weerbaarheidstraining van Psycholoog AmiDoux bestaat uit een vast programma van 10 modules. Binnen deze sessies gaan we aan de hand van psycho-educatie en oefeningen met één van onze therapiehonden jouw grenzen onderzoeken en versterken. Want je grenzen aanvoelen en aangeven? Hoe doe je dat nou op een manier die bij jou past? Nou daar gaan we achter komen.

Deze training is individueel of in groepsvorm te volgen. Aanpassingen aan het programma zijn mogelijk in overleg, bijvoorbeeld meer en verkorte sessies voor mensen met een verstandelijke beperking.

Niet MindFULL, maar Mindful wandelen
Mindfullness is een woord die in de populaire psychologie veel genoemd wordt. Niet zonder reden, want het is bewezen dat leven in het hier en nu de mens meer rust geeft en geluk bewuster word ervaren. Zodoende voelt men meer tevredenheid over het leven zelf en is men dus gelukkiger.

Het lijkt een magische oplossing. Degene die al wat ervaring hebben met mindfulness weten dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Mindful denken vergt oefening, veel oefening. Honden zijn echter mindful van nature. Hoe doen zij dit? En wat kunnen ze jou hierover leren? Dit ga je ontdekken in de 3 tot 5 modules bestaande uit wandelingen in de natuur met één van onze therapiehonden. Naast bewegen en contact met de hond, doen we mindful oefeningen die jouw handvaten geven om in je dagelijkse hectische leven in het hier en nu te blijven.

Deze vorm van training is ook te volgens als onderdeel binnen een individuele behandeling. Zo is wandelen met honden gecombineerd met mindful oefeningen een mooie methode om mensen met stemming- en angstproblematiek te activeren.