Over Ons

Leuk dat je ons beter wil leren kennen! Op deze pagina stel ik het team van Psycholoog AmiDoux graag aan je voor.

Mijn naam is Fenny Zwambach, psycholoog in het team van Psycholoog AmiDoux.

Al vanaf jongs af aan ben ik er graag voor andere mensen wanneer zij een extra steuntje in de rug nodig hebben. Dit heeft er toe geleid dat ik Psychologie ben gaan studeren aan de Universiteit van Maastricht en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sinds mijn afstuderen in 2017 heb ik gewerkt met volwassenen met verschillende psychologische problematiek, waaronder in de geriatrie (ouderenzorg), stemmings- en verslavingsklinieken en in de verstandelijke gehandicaptenzorg.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met honden. Zowel in het alledaagse leven als tijdens mijn werk als psycholoog is te zien wat voor een bijzondere en fijne momenten er kunnen zijn tussen mens en hond. Waar woorden tekort schieten, kunnen honden vaak met hun aanwezigheid en wijze van contact een mooie aanvulling geven op een psychologische behandeling. Honden zijn oprecht en maken zich geen zorgen over het verleden of de toekomst. Zij zijn vriendelijk en steunend op het moment dat jij dat nodig hebt, namelijk in het hier en nu. Dit zijn dan ook de redenen dat ik de opleiding tot therapiehond begeleider heb gevolgd en met mijn viervoeters aan de slag gegaan als Psycholoog AmiDoux, wat lieve vriend in het Frans betekend.

Om onze cliënten van goede zorg te voorzien, is Psycholoog AmiDoux aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden op gebied van psychologische zorg en behandeling met therapiehonden. Psycholoog AmiDoux is aangesloten bij de volgende verenigingen:
– Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
– Animal Assisted Intervention Internation (AAII)
– Animal Assisted Intervention in Zorg, Onderzoek en Onderwijs (AAIZO)

Woef! Mijn naam is Bellamy, een enthousiaste en speelse Franse Bulldog.

Psycholoog AmiDoux is met mij begonnen. Bellamy (Ami Belle) betekent mooie vriend in het Frans, en wat past die naam toch goed bij mij. Het liefst wordt ik de hele dag geaaid en geknuffeld. Nog liever doe ik samen met jou wandelen en spellen, zoals achter een bal aan rennen. Door mijn enthousiasme en charisma kan ik behoorlijk overtuigend en ondeugend zijn. Je moet stevig in je schoenen staan om mij zover te krijgen te doen wat jij wil. Of je moet een heel lekker koekje hebben.

Pootje? Mijn naam is Donja, een lieve Mechelse herder.

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, daar weet ik maar al te veel van. Als pup ben ik terecht gekomen bij mensen die niet goed voor mij zorgden en uiteindelijk ben ik in het asiel terechtgekomen. Ik ben altijd een lieve en trouwe hond gebleven. Ik knuffel dan graag en geef je een net pootje. Bij een eerste ontmoeting ben ik altijd even rustig, maar daarna kan ik het met iedereen goed vinden. Met alle rust en liefde, ga ik tot het einde van de wereld voor je. Behandel jij jezelf zoals je mij zou behandelen? Laten we daar samen achter komen tijdens een lange wandeling.

Momenteel zijn er ook nog honden in opleiding tot therapiehond. Dus we verwachten snel een aantal nieuwe teamleden aan je voor te kunnen stellen. Kom dan ook binnenkort nog maar eens kijken op deze pagina.

Heb je nog vragen over de leden van ons team?
Twijfel dan niet om contact op te nemen. We beantwoorden graag al je vragen.